úterý 31. ledna 2012

Lidé té doby.



Obrázky  té doby, konkrétně duben 1974 : 1) Ze zastávky tramvají. Zajímavé snad z hlediska odívání. 2) Klasika tehdejších dnů. Ženy obtěžkané nákupními taškami. V pozadí prodejna masa a uzenin. Tam stávaly dlouhé fronty na maso. Zejména ráno. Často o několik hodin dříve než se otevřel obchod, aby bylo možné koupit to, co už odpoledne v obchodě nebylo. 3) Hádky a rozepře byly velmi časté. I na výstavě.

4 komentáře:

  1. Milý Petře, krásné momentky, máte skvělý archiv. Určitě si procházením svých fotek moc užíváte a vracíte se do dob, kdy vznikly. Blog sestavený z Vašeho archivu je skvělou sondou do dob minulých. Děsně mě baví. Váš cit pro fotografii je dlouhodobá záležitost, je to vidět i ve vaší rané tvorbě.
    Srdečně zdravím, Jaromír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaromíre, jsem Vám velmi vděčný za tak příznivý komentář. Jsem rád, že se zajímáte o historické snímky. Ne každý má o tento typ fotek zájem. Je pravda, že při jejich zpracování se mně vybavují okamžiky života na které bych už ani nevzpoměl. Škoda, že jejich kvalita není technicky nejlepší. Negativy dost utrpěly už v době kdy jsem žil v Praze a byt jsme měli značně vlhký. Nyní zase opačný extrém... Vaše fotky se mně líbí. Většinou jednoduchý námět, ale promyšleně zpracovaný. Výsledek je bezvadný. Mnoho pozdravů pro Vás posílá Petr.

      Vymazat
  2. Obtěžkaná nákupními taškami jsem pořád... Pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat